26° AR RU EN TR
Arama Sonuçları

Malzemeler

500 gr Fasulye turşusu

3 Orta boy soğan

1 Çay bardağı sıvı yağ

Turşu tuzlu olduğu için arzuya göre tuz

Yapılışı

Fasulye turşusu sudan geçirilip süzülür, ince ince doğranır. Soğan doğranıp sıvı yağda kavrulur. Doğranmış fasulyeler tencereye eklenir. Biraz kavrulduktan sonra servis tabağına alınır. Sıcak mısır ekmeği ile servis edilir. 

Samsun'da yaygın olarak fasulye turşusu kavrulmaktadır ama bunun dışında domates turşusu, biber turşusu ve pancar turşusu da aynı şekilde kavrularak mısır ekmeği ile birlikte yenilmektedir.






Paylaş :

Detaylı bilgi ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Posta adresinizi ekleyin.