27° AR RU EN TR
Arama Sonuçları

Kapalı Samsun Bafra Pidesi Tarifi için Malzemeler

3-4 Su bardağı elenmiş un
yarım pk. yaş maya yada 1 çorba kaşığı insant maya
1 Çorba kaşığı silme yoğurt (katı )
1 Su bardağı ılık çeşme suyu (200 cc klasik bardak)
1 çay kaşığı kadar tuz (Dikkat iç malzemede tuzlu ) 
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Üzerine sürmek için 1 küçük yumurta(şart değil)

Kapalı Samsun Bafra Pidesi Nasıl Yapılır

Önemli not:
*Hamur hazırlanırken insant maya yerine yaş maya kullanacaksanız mutlaka önceden ılık suda eritiniz.  
*Hamur katı yoğrulmamalı.

Hamur yoğurma yöntemi:
Elenmiş 3 su bardağı unu yoğurma kabımıza alalım. Unun ortasını açıp insant yada yaş mayamızı dökelim. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ilave edelim. 1 çorba kaşığı ayrıca unu bu suyun üzerine döküp biraz bekleyelim. Una yoğurt ile toz şekeri ilave edip karıştıralım. Ortadaki sıvı malzeme iyice karışsın. Kenardan yavaş yavaş unu alalım ve biraz tuz ilave ederek hamuru yoğuralım. Yumuşak bir hamur olmalı. Duruma göre un ilave edilmeli. Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtelim .Bu arada iç malzememizi hazırlayalım. Kıymayı kavruralım.

Hamurdan bezeler alalım. Hafif unlamış tezgaha dizelim. Üzerini örtelim. Bezemizin birini alıp merdane ile uzun açalım. Ortasına iç malzemeyi yayalım. İki uzun kısmı üzerine kapatıp ortada buluşturalım uçları birleştirelim. Fırın tepsimize alalım. Aslında ters konulmalı. Birleşme yeri üste gelmeli. Eğer dilersek üzerlerine  yumurta sarısı, yada fırça ile unlu-su sürelim.

Fırına tepsiyi verip fırın derecemizi en yüksek derecede ayarlayalım. Alttan 2. rafda pişirelim.Kızarınca pişmiş demektir. Fırından alıp üzerlerini örtelim. 






Paylaş :

Detaylı bilgi ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Posta adresinizi ekleyin.