15° AR RU EN TR
Arama Sonuçları

Malzemeler

1 Kg buğay unu

2 Adet yumurta

1 Su bardağı yoğurt

250 Gr margarin

1 Su bardağı sıvı yağ

1 Su bardağı ceviz içi

1 Yemek kaşığı tarçın

2 Yemek kaşığı toz şeker

1 Çay kaşığı karbonat

Yapılışı

Buğday unu, bir yumurta, eritilmiş margarin ve karbonat kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.

İç'in yapılışı

Dövülmüş ceviz, toz şeker ve tarçın karışımı hazırlanır.

Hamur 3 topak haline ayrılır.Yufka şeklinde açılan hamurların üzeri sıvı yağ ile yağlanıp içine harç konarak, kıvrılıp yuvarlanır. İstenilen büyüklükte kesilip tepsiye dizilir. Geri kalan yumurtanın sarısı da üstüne sürülüp, önceden 180 derece de ısıtılmış fırına verilir. Nokulların üstleri kızardığında fırından çıkarılır.






Paylaş :

Detaylı bilgi ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Posta adresinizi ekleyin.