15° AR RU EN TR
Arama Sonuçları

Malzemeler

1 kg hamsi

4 Büyük kuru soğan

Yarım çay bardağı sıvı yağ

750 gr pirinç

1 Paket kuş üzümü

1 Çay kaşığı karabiber

Yarım bağ maydanoz

Yeteri kadar tuz

Yapılışı

Temizelenen hamsilerin kılçıkları çıkarılarak yıkanır. İnce ince doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur, içine yıkanmış pirinç ilave edilir, bir müddet kavrulur. Daha sonra kuru üzüm, karabiber, tuz, ince doğranmış maydanoz eklenip, bir kaç dakika kavrulur. Pilavın suyu da eklenip, pişirilir. Orta boyda bir tepsi yağlanır, hamsilerin sırtı tepsiye gelecek şekilde dizilir. Araya hazırlanan iç pilav konulur. Pilavın üstüne kalan hamsiler, sırtı dışa bakacak şekilde sık sık dizilir. Üzerine çok az sıvı yağ ve bir çay bardağı kadar sıcak su eklenir. 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.






Paylaş :

Detaylı bilgi ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Posta adresinizi ekleyin.